Apparaatbeheer

Het beheer van (mobiele) apparaten, een noodzaak

Uw gebruikers begeven zich voortdurend buiten de netwerkomgeving van uw organisatie, en gebruiken een hele reeks apparaten voor zowel professioneel als privégebruik. Altijd verbonden zijn is het nieuwe normaal. We zien vaak dat professionele toestellen (zoals bedrijfslaptops) gebruikt worden voor privézaken en omgekeerd (smartphones, bijvoorbeeld).

Het is niet makkelijk om uw omgeving te beheren en te beveiligen als u in de eerste plaats niet kan controleren wie welk toestel gebruikt met welk doel. Een aangetast apparaat (geïnfecteerd met malware, bijvoorbeeld) in de handen van een rechtmatige gebruiker is nog steeds een groot veiligheidsrisico. De waaier van apparaten in gebruik (Android versus IOS-gsm’s, Windows versus Mac pc’s) voegt een extra laag moeilijkheid toe.

SCCM of Microsoft Intune?

We begeleiden onze klanten in de keuze, het management en de configuratie van hun apparaatbeheer. Aangezien Microsoft twee tools aanbiedt, SCCM en het nieuwe Microsoft Intune, helpen we u beslissen welke de beste optie voor u is. Onze best practices tonen u wat de beste oplossing is afhankelijk van het scenario (gebruikt u mobiele toestellen, laptops, serverbeheer,…).

I wil graag meer informatie